torek, 29. januar 2013

Maroko - prvi dan (do Tinerhirja)

29.1.2013 (torek) - Dobro jutro iz Tinerhirja.

Po burni nočni vožnji s trajektom sva se Fronteraša izkrcala v Melilli ter nadaljevala pot do prve bencinske črpalke (bencin za 1.08E/L) ter proti Maroški meji. Formalnosti so potekale solidno hitro, čas pa je hitro minil ob debatiranju z ostalimi udeleženci odprave, a vseeno je šla na meji ena ura. Nato je sledila menjava denarja preko bankomata in polnjenje kartic za mobitel (interno klicanje, 3G internet za blogganje), kar je spet vzelo svoj čas. Nato pa celodnevna vožnja do Tinerhirja.

Danes so sta nam družbo na poti delala Flawa Pawa in Five houses. Pot je potekala po severu Maroka proti Er-Rashidi in nato Tinerhirju. Potovalna hitrost je bila okrog 100km/h, ceste pa dovolj dobre, da so to omogočale. Pokrajina se je spreminjala iz sredozemske v vedno bolj zemljeno, skalnato in lepo so bile vidne sledi hudournikov, ki izvirajo iz Atlasa.

Na poti smo srečali nekaj policijskih kontrol, ki so nas praktično samo pozdravljale. Naša vozila so zaradi nalepk namreč dobro prepoznavna in zato ne komplicirajo, upam pa, da se bo ta trend nadaljeval tudi v naprej. Kakšnih drugih posebnosti na poti razen enega kamenega tuša Frontere  strani mularije pa ni bilo.

Po večerji v Er-Rashidi smo prevozili še zadnjih 250km do Tinerhirja kjer smo končno srečali ekipi Landy 1 in 2, s katerimi bomo v prihodnje nadaljevali pot. Ponoči sva izvedla krst postelje v Fronteri - spi se fantastično, sploh če je človek v zadnjih 48 urah spal samo 6 ur. So pa jutra hladna, pozna se nadmorska višina (smo nad 1000m).

Danes pa je v načrtu krajša etapa do Zagore, odvečni čas pa bomo izkoristili za dodelave in servise vozil, druženje, fotkanje itd.

2 komentarji:

Unknown pravi ...

Fak a je to navada da mečejo kamne vate? :) ste fuknl kkšnga nazaj? :)

The tech guy pravi ...

Je navada, saj potnike v velikih terencih smatrajo za tajkune. Ne mečemo nazaj, peljali pa smo vsaj 50-60 mimo, v prihodnje bomo zaradi makadama še počasnejši in lažja tarča,

Podpirajo nasZagotavlja Blogger.
twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail