nedelja, 13. januar 2013

Od začetka pa do danes

V tem članku je na kratko opisana zgodovina naše skupinice od začetka pa do danes, kar služi kot osnova za lažje razumevanje prispevkov, ki bodo sledili.

Pred dobrim letom dni se je skupina šestih off-road navdušencev (Grega, Rok, Ajda, Tomaž, Žiga in Matic) odločila za udeležbo na Rally Dakar "za reveže", imenovanim Budapest-Bamako, ki pa zadnja leta zaradi varnosti namesto v Bamaku konča v Bissau. Motivacija je prišla predvsem z branja potopisnih dnevnikov ostalih udeležencev ter želji po raziskovanju in avanturah. Idejno je bila pot načrtovana za 3 Land Rover starodobnike (2 osebi na avto), ki bi se iz Bissaua tudi vrnili.

foto: Mitja Pajek

Po vplačanih prijavah so se pričele priprave na popotovanje, predvsem priprava vozil ter iskanje sponzorjev, ki so se stopnjevale do jeseni. Takrat je zadnji hip zaradi osebnih razlogov prišlo do manjše spremembe v ekipi, Ajdo je nadomestil Samo, ki je moral nato nadoknaditi zamujeno (odobritev dopusta, zagotovitev financ itd.). Prišlo je tudi do spremembe v voznem parku saj je enega Land Roverja (ljubkovalno tudi Landy) nadomestila Opel Frontera, ki bo po končanem potovanju ostala v Gvineji-Bissau, Grega in Samo pa se vračava z letalom.

V novembru se je pričel tudi boj s papirji ter plačili, saj je bilo treba izpolniti vloge za vize in zavarovanja ter vse skupaj posredovati v Budimpešto, kjer se je vse skupaj urejalo skupinsko. Nato so sledila cepljenja proti rumeni mrzlici, hepatitisu in tifusu ter nakupu antimalarikov. Vmes sva letalska potnika kupila tudi letalski karti na relaciji Bissau - Lizbona - Benetke, do Ljubljane pa naju bo verjetno pripeljal Go-opti.

Slabih 14 dni pred odhodom smo pripravili tudi spletno stran z blogom ter pričeli zbirati humanitarni material za dostavo v revne Afriške vasi. V veliko pomoč nam je tudi Mitja Pajek, ki nam je posredoval informacije s prve roke, obljubil posojo dela njegove opreme ter posodil nekaj slik, ki so ta blog pred našim odhodom naredile nekoliko bolj živ.

foto: Mitja Pajek

0 komentarji:

Podpirajo nasZagotavlja Blogger.
twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail