sobota, 16. februar 2013

Oprema: kaj odsvetujem

Na poti po Afriki sem, vsaj v hladnejših predelih, spal v spalni vreči Ferrino Nightec 600 Lite Pro. Čeprav je spalna vreča služila svojemu namenu (spal sem) njen nakup toplo odsvetujem iz dveh razlogov:
1. Spalna vreča je nenormalno ozka v primerjavi z ostalimi.
2. Pospravljanje spalne vreče vam bo vsakič vzelo vsaj 10 minut časa, saj jo morate zviti na točno določen način kajti drugače ne gre v vrečko. Kako nepraktično je to si lahko predstavljate, sploh če jo morate pospravljati vsak dan v naglici in na omejenem prostoru.

Spalno vrečo sem tako dnevno pospravljal direktno v nahrbtnik in ne v priloženo vrečko. Da je zaradi tega po nepotrebnem zavzemala več prostora pa nam je vsem jasno.Najbrž se sedaj sprašujete zakaj tečnarim glede pospravljanja in si mislite, da sem razvajen. Nikakor ne. Obstajajo zelo dobre cenovno primerljive spalne vreče, ki so do uporabnika veliko bolj prijazne. Način zlaganja je zelo praktičen in učinkovit: spalno vrečo dobesedno zbašeš v vrečko, vrečko zapreš ter zategneš kompresijske trakove. Tako spalna vreča zasede primerljivo prostora s pospravljeno Ferrinovo, omogoča pa pospravljanje v eni minuti ne glede na prostor - tudi stoje jo lahko zbašete v vrečko.

Že res, da je Ferrino popularna blagovna znamka pri nas a to še ne pomeni, da so najboljši - imajo pa očitno dober marketing.

0 komentarji:

Podpirajo nasZagotavlja Blogger.
twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail